zaterdag, augustus 15, 2009

Lobster everywhere!

Zoals de titel al doet vermoeden, is Maine de staat van de kreeft, maar daarnaast is het ook de regio waar je op de baan wel eens een eland kan tegenkomen:
Wij zijn er jammer genoeg geen tegengekomen, niet tegenstaande we langs Moosehead Lake reden op weg naar het kuststadje Bar Harbor. De omgeving was wel prachtig, met water en bergen.

Onze eindbestemming was dus Bar Harbor, een heel toeristisch stadje, maar wel gezellig en vol restaurants waar je lekkere vis en kreeft kan eten.


















Met schitterend weer reden we 's anderendaags naar het nabijgelegen Acadia National Park. In de VS hebben ze de goede gewoonte om natuurgebieden te beschermen. Met de annual pass die we vorig jaar in het Westen van de VS aankochten, konden we ook dit park nog in. Er is een route die langs een strand, vijvers en meren passeert. We stopten aan het strand om te lezen en maakten een wandeling rondom het Jordan pond. Het was zalig rustgevend en al bij al nog een lange wandeling (bijna 6km).








Vervolgens reden we op Cadillac Mountain, waar we een prachtig zicht hadden over het park.




De tijd was aangebroken om terug richting zuiden te rijden. De temperatuur steeg daarbij voelbaar. Op de radio hoorden we verhitte reacties op de ideeën van Obama rond de hervorming van de gezondheidszorg. Obama bleek trouwens net in de buurt van onze route te zijn om zijn gezondheidswet te promoten. We stopten langs het vissersstadje Portland en in Ogunquit om te eten. Op de parking komen we een interessante wagen tegen.















Maar onze route brengt ons uiteindelijk terug bij het beginpunt: Boston. Deze keer checken we in in een hotel in het centrum. Fre waagt er zich aan om even op een no-park plaats te wachten op me de tijd dat ik de valiezen naar de kamer breng. Wanneer ik terugkom, is hij in discussie verwikkeld met een politieagente. Ik haast me in de wagen en hij haast zich weg, maar we vlogen toch wel op de bon zeker! We brengen de wagen terug naar het autoverhuurbedrijf en trekken nog een paar panoramabeelden vanaf de bovenste verdieping van de garage:















Het is mooi weer, dus we besluiten een wandeling door de stad richting park te maken. We lopen de freedom trail af, langs Quincy market en de Old State House.

Geen opmerkingen: