dinsdag, mei 19, 2015

Japan: Kinosaki-onsen

Kinosaki
Deze en vorige post schreef ik tijdens de bijna 7uur durende treinritten tussen Kinosaki en Takayama.
Op maandagochtend scheidden onze wegen met Saskia, zij ging naar Tokyo waar ze Isabelle zou tegemoetkomen (jaja, met Julien in het noorden en Stijn in Kobe, is driekwart van de Belgische delegatie van het concert al het land in gezwermd).
Ann en ik trekken naar Kinosaki, een plek waar je badhuizen kan vinden met onsen. Over heel het land zijn er meer dan 3000 warmwaterbronnen, zelfs IJsland kan er niet aan tippen! We komen in een pittoresk dorp terecht waar we in de dorpskern vooral shops, restaurants (in de winter is het hier krabseizoen), badhuizen en ryokans tegenkomen. Onze ryokan is een ware belevenis! De stijl alleen al is zo netjes en verfijnd. Men laat ons een yucata (= soort van kimono) uitkiezen met bijhorende riem en een bediende helpt ons kleden. Vervolgens nuttigen we groene thee in onze kamer terwijl we door het raam uitkijken op groen en water. Een ware verwennerij! Om 15u gaan de badhuizen open en gaat iedereen gekleed in yucata en op slippers van badhuis naar badhuis. Je komt eerst een kleedkamer binnen waar je je helemaal uitkleedt en vervolgens ga je de badruimte in. Alles is gescheiden tussen vrouwen en mannen. In de badruimte zijn er lage douches langs de muren waar je op een krukje gaat zitten om je uitgebreid te wassen. Dat doe je met een wit doekje (eerder een grote vod, maar soit). Shampo en zeep zijn voorhanden. Als je helemaal proper bent, mag je het bad in, dat werkelijk zeer warm is! We houden het er niet langer dan 10min uit, en gaan dan wat op één van de stenen rond het bad zitten. In totaal doen we 3 badhuizen, telkens verschillend van interieur en uitzicht op buiten. Tussendoor eten we een bord vol zeedieren, tempura en soep voor bespottelijk weinig geld. We eindigen in de onsen van onze eigen ryokan, waar we op dat moment alleen zijn ondanks het feit dat de ryokan volgeboekt is. Nadien drinken we nog een lokaal gebrouwd biertje in één van de weinige bars die open is.
De bediende van de ryokan trok foto's van ons in onze yucata en ook nog eens op 2 locaties in het dorp wanneer hij ons om 7u 's ochtends naar het station reed. 't Is eens wat anders, zo'n fotoshoot een half uur na 't ontwaken...

Geen opmerkingen: