zondag, oktober 13, 2013

Dag 8-10: Penang - Georgetown


Een vlekkeloos verlopende bustocht brengt ons naar het eiland Penang en naar Georgetown. Ook hier leven Chinezen, Indiërs en Maleisiërs naast elkaar. Na de koelte en rust van de highlands, is dit wel erg warm en druk. We slenteren wat rond langs de esplanade aan de zee en de drukke straten (hoezo, vrijdag is rustdag in een overwegend moslimland?) en boeken ons bootticket voor Langkawi op maandag.

 
Onze wandeling leidt ons naar de shopping mall aan de Komtar toren en daar vinden we een massage/voet reflexologie shop waar we genieten van een half uur voetmassage. Nu ja, genieten... de 'behandeling' van de onderkant van mijn dikke tenen was eerder pijnlijk en leverde de commentaar "too much thinking" op vd persoon die me onder handen nam. Blijkbaar is mijn brein verbonden met mijn dikke teen!
Zaterdag bezoeken we een stuk van het eiland Penang met het openbaar busvervoer dat erg efficiënt is. De dag begint met regen (ook 's nachts al een stevige stortbui gehad...'drashe nationale' is niet alleen een Belgisch handelsmerk) dus we besluiten ons bezoek te beginnen bij een boedhistische tempel met de op 2 na grootste liggende buddha ter wereld. Achteraan vind je ook een buddha voor elk chinees sterrebeeld (ik ben aap, Emily is een hond).


Onze volgende stopplaats is een vlinderboerderij. Prachtige exemplaren! Er zijn ook wat minder fraaie beestjes te zien maar die zitten gelukkig achter glas.




Het is al middag wanneer we terug aan onze bushalte zijn en alle eettentjes zijn aan het sluiten...rare lunchuren hebben ze hier. Maar er valt wel altijd ergens chicken & rice te vinden hier dus met een gevulde maag gaan we richting Kek Lok Si tempel.




Die is nogal indrukwekkend groot, staat op een heuvel en je ziet de enorme buddha al van ver staan. We moeten wel nog heel wat trappen in de hitte doen voor we er geraken ("Taman Negara all over again" zegt Emily) maar het is zeker de moeite waard! Er is ook een enorme souvenirshop verbonden aan de tempel, met allerlei authentieke memorabilia:

Vervolgens brengt de bus ons naar de bergtrein voor Penang Hill, dat 800m hoger ligt. Boven aangekomen wacht ons een prachtig zicht op Georgetown en Butterworth aan het vasteland.




We wandelen er rond en komen heel tamme aapjes tegen. Terug in Georgetown gaan we Indisch eten en doen we nog een terrasje aan ons hotel.

Zondag begint weer regenachtig en het blijft zo tot de late namiddag. Ik heb zelfs een paraplu moeten kopen miljaar! Misschien was het regenachtige weer te wijten aan de cycloon in Indië. We bezoeken het Penang state museum waar we heel wat te weten komen over Francis Light, die het eiland tegen betaling Brits maakte om een tussenhaven te hebben naar Indië (eind 18de eeuw). We komen te weten welke Aziatische volkeren zich kwamen vestigen, inclusief de Japanse bezetting tijdens WO II. Tegen dat we rond zijn is het lunchtijd en we laten ons verleiden door een resto Australische steak friet op de kaart heeft staan (en enkel dat trouwens). Heerlijk om nog eens met een mes te kunnen eten en om een deftig stuk vlees saignant te kunnen verorberen!
 We maken een tussenstop langs het hotel en gaan vervolgens door naar de Pinang Peranakan Mansion, een groot en chique huis dat ooit eigendom was van een rijke Chinees. We krijgen er een uitgebreide rondleiding. De mansion blijkt ook een veelgebruikte locatie voor bruidsparen en zelfs ook al voor films.



Nadien wandelen we verder door Little India, doen daar nog een terraske en lopen langs winkels met kledij en juwelen terwijl er overal luide Indische muziek door de luidsprekers schalt.

We willen nog een tempel bezichtigen maar die blijkt al gesloten te zijn, net zoals heel wat winkels vandaag. De straten zijn trouwens erg kalm, maar het is dan ook zondag. We eten weer ergens spotgoedkoop in een zijstraatje en eindigen met een Tiger biertje op ons terras. Morgen begint het chill gedeelte van onze vakantie op onze voorlaatste bestemming in Maleisië: Langkawi.


1 opmerking:

Joachim zei

Nu mét paragrafen! hoera.