Na 2 relatief rustige en snelle vluchten kwamen we op vrijdagochtend toe op de bestemming waar we zo naar afgeteld hadden: Maleisie, Kuala Lumpur! Mieke kwam ons oppikken aan de luchthaven en we reden met de taxi naar hun condo, in hun mooi en groot appartement op de 19de verdieping, waar je een adembenemend uitzicht over de stad hebt, een continue bries en waar de kleine Arnout ook een eigen plekje kreeg.
Na een paar uurtjes rust aan hun zwembad trokken we naar Carcosa Seri Negara voor een afternoon tea in een hotel in oude koloniale stijl.
Nadien volgde een wandeling in de Lake Gardens. Wat meteen opvalt in KL is de wilde beplanting tussen de gebouwen: heel groen, exotisch en dicht; je kan er niet echt in gaan wandelen tenzij het een park is. Er staan ook heel wat wolkenkrabbers, waarvan de Petronas Towers veruit de bekendste zijn, maar de gebouwen zijn niet zo indrukwekkend als in Singapore.
Na onze wandeling gaan we terug naar de condo waar we op Michiel wachten die terugkomt van een beurs in Singapore. Emily en ik hebben het wat moeilijk om wakker te blijven.
We trekken naar Bangsar waar ik een heerlijke pikante maaltijd geserveerd krijg op een bananenblad.
Dag 2 begint met overslapen en een rondleiding aan Merdeka Square, het hart van het Engelse gedeelte vd stad (de Britten hadden er het gezag aan het eindevan de 19de eeuw ).
Achtereenvolgens bezoeken we de omliggende gebouwen en eindigen we met de gentlemen's club Royal Selangor waar Michiel erg in zijn nopjes is. Hij trakteert er ons op een aperitief aangezien vrouwen niet toegelaten zijn in de bar (boe!).
Vervolgens is het een tijdje zoeken naar Peter's Pork Noodles, een eettent waarover Mieke reclame had gelezen en die het zoeken wel waard was.
Het is een typische eetplek: tafels in het midden en rondom kraampjes met verschillende specialiteiten. Er waren geen toeristen te bespeuren.
Michiel rijdt ons vervolgens terug naar de condo voor een paar uurtjes rust (lees: diepe slaap) aan het zwembad. Hij heeft de KL rijstijl trouwens volledig onder de knie: het vergt nogal wat assertiviteit en uiteraard ook de gewoonte om links te rijden. Zo brengt hij ons in de vroege avond probleemloos tot aan een bazar zoals je die ook in het Midden Oosten vindt, maar dan Indy style. De vrouwen laten zich volledig gaan bij de zonnebrillen, armbanden en sacochen; de geek in mij bezwijkt bij een smartphone standje. We rijden nadien naar Chinatown waar we het steamboat concept leren kennen, hoewel er praktisch gezien geen boot bij te pas komt.
Je kan kiezen uit een hele resem brochetten met vis, vlees, groenten en champignons en vervolgens kan je ook kiezen of je die laat grillen, frituren of zelf in een pot bouillon koken aan je tafel. Heerlijk! Zeker ook in combinatie met verse vruchtensappen. Het begint me te dagen dat KL een plek is waar men lekker en spotgoedkoop kan eten. We rijden naar de fancy Taps Beer bar voor een biertje -Emily voelt zich al meteen thuis bij het openslaan van de drankkaart:
De terugtocht naar de condo verloopt niet zonder incidenten. We hadden namelijk geweigerd om parking te betalen aan iemand die de gratis publieke parkeerzone 'bewaakte' met als gevolg een platgelaten band. Eerst dus nog wat wisselwerk voor we verder konden.
's Anderendaags bezochten we de nationale moskee (Maleisie bestaat voor 60% uit moslims), die ruimte biedt voor 5000 gelovigen in de bidruimte. Het gebouw straalt rust uit zoals de meeste religieuze bouwwerken, maar ik ben persoonlijk niet erg onder de indruk na de moskeeen die ik eerder al zag in Egypte en Midden Oosten.
We gaan een hapje eten in het restaurant van het naburig vogelpark en Mieke, aka mevrouw De SPotter, wist een neushoornvogel te spotten.
Emily en ik bezochten nog het islamic arts museum en gingen vervolgens - het begon al een gewoonte te worden- chillen aan het zwembad. Voor de aperitief hadden onze vrienden gereserveerd in chique Marini's on 57 (met dresscode) dat een prachtig uitzicht biedt op KL en de Petronas towers. Ietwat tipsy verlieten we het gebouw en trokken we naar het heel wat minder chique Chinese Changkat om te eten. We eindigden met een whisky in een straat waar expats doorgaans komen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten