dinsdag, april 10, 2007

Dag 7-8-9 Saigon, Mekong delta, Cu Chi

Ik schrijf nu vanaf de luchthaven van Ho Chi Minh (Saigon) waar over 2 uur onze vlucht nar Cambodja nemen.Eergisteren hadden we een voormiddag vrij en zijn we wat langs het strand gaan wandelen.














In de namiddag namen we dan de vluchtnaar Saigon. Er zijn nog meer bromfietsen danin Hanoi! (3 miljoen) Maar er wordt minder getoeterd. We zijn een avondwandeling gaan doen: best gezellig maar wel vermoeiend gezien de drukte.De volgende ochtend bezochten we de Saint Marie Cathedral en de Post van Saigon. De binnenkant van de post werd bewerkt door Gustave Eiffel (nabij Hanoi zijn we trouwens ook over en brug gereden van zijn hand).














Nadien vertrokken we voor een tocht door de Mekong delta. Eerst per boot, danmet een kar en ezeltje en dan weer met een sampang. We hebben een wandeling gedaan langs boomgaarden waar we allerlei kleurrijke bomen en planten zagen en konden er ook proeven van cocos snoepjes.














Volgende keer zal ik daarvan wat foto`s opladen maar nu lukt dat niet wegens geen USB poort op de pc.Vandaag dan zijn we naar Cu Chi gegaan, om een hele tunnelconstructie onder de grond te bezoeken die de Vietnamezen groeven einde jaren `40 en gebruikten in de oorlog tegen de VS. Deze tunnels zijn piepklein (de Amerikanen waren te groot om er in te kunnen) en heel ingenieus gebouwd. Weer een staaltje van de vindingrijkheid van de Vietnamezen dus.














Ik ga het hierbij laten want we kregen maar 15min.
Groetjes,Yanna en Fre

Update: fotos opgeladen ondertussen (13/4/07)
Update:

Geen opmerkingen: