zondag, september 28, 2008

Van Joshua Tree naar Palm Springs

Alweer een dikke 300km voor de boeg, maar na een hele voormiddag rijden, waren we al bijna aan ons eindpunt aangekomen: Palm Spings. We reden even ervoor wel langs het Joshua Tree national park. De Joshua tree is een boom die je enkel in de Mohave woestijn vindt in Arizona. Het is een soortement van boom waarop yucca's groeien. Daar komen ook gele bloemen op, maar in september zijn die uitgebloeid.
Je merkt dat ze allemaal ver van elkaar staan. Dat is zo met de meeste planten in de woestijn. Ze moeten namelijk zoveel mogelijk water kunnen vasthouden uit hun omgeving, zoveel mogelijk nuttig gebruik maken van hun directe omgeving. Of, zoals het op een informatiebord stond aangegeven: 'in the dessert, surviving is an art'. We hebben ons hier niet aan een lange wandeling gewaagd, want het was net na de middag, maar af en toe zijn we wel uitgestapt.
Voor 1 keer bereikten we ons hotel in de namiddag en aangezien het zondag was, we in de helft van onze reis zaten, het warm was, we nog al onze kaartjes moesten schrijven en er een zwembad was in het hotel....zijn we dus maar wat in en aan het zwembad gaan liggen. Hiervan heb ik zelf geen foto's, maar om dan maar een beschrijving te geven: zon, palmbomen, water :)

's Aonds trouwens heel lekker Thaïs gaan eten en gemerkt dat er blijkbaar toch nog mensen leven in Palm Springs (het was ons alweer opgevallen dat er bijna geen kat op straat rondliep overdag).

Geen opmerkingen: